Food and More Schuytgraaf

Flammkuchen Carpaccio

Dit weekend staat onze Flammkuchen Carpaccio in het zonnetje, of deze buiten nu wel of niet schijnt van deze flammkuchen gaat iedereen stralen.
Deze flammkuchen word koud gegeten, en is heel erg lekker te combineren met een kopje soep of een glas wijn.
 
Flammkuchen, ook wel tarte flambée genoemd, is een gerecht dat ontstaan is in de Elzas. Om te testen of de hout ovens heet genoeg waren, werd een dunne plak brooddeeg op de bodem van de oven gelegd.
Werd het deeg te snel donker, dan was de oven nog te heet om grote broden in te bakken. Omdat er toen nog geen nauwkeurige thermometers waren, was dit een prima methode om de oventemperatuur te testen. Later is men het deeg gaan beleggen, in eerste instantie met crème fraiche, spek en ui. Inmiddels zijn de flammkuchen ook uit Nederland niet meer weg te denken en kom je ze tegen met veel verschillende toppingen.
 
Om te reserveren voor een tafel of om af te halen en thuis te eten, bel naar 0263828854 of 0647046263.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.